sos słodko-kwaśny

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • syrop z agawy – 4 łyżki
  • ocet jabłkowy – 3 łyżki
  • sos sojowy – 3 łyżki
  • czosnek – 3 ząbki
  • sól – ½ łyżeczki
  • papryka wędzona – ½ łyżeczki
  • kmin rzymski – ¼ łyżeczki
  • mąka ziemniaczana – 1 łyżka
  • woda – ok. 200 ml

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przeciśnięty przez praskę, wkładamy do rondelka. Dodajemy, poza mąką, resztę składników. Mieszamy i podgrzewamy, aż zgęstnieje.



Krok 2

Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do rondelka z gotującym się sosu, cały czas mieszając, aby nic się nie przypaliło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.