Sos winegret

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju roślinnego
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wlać sok z cytryny lub ocet winny, dodać sól oraz, jeśli używamy, musztardę. Wymieszać całość, następnie dodać oliwę, mieszać aż składniki się połączą. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.