Sos ze świeżych pomidorów

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • sok z limonki
  • sól
  • musztarda Dijon
  • świeża kolendra
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy do pojemniku do blendowania razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy sok z połowy limonki, sól, małą łyżeczkę musztardy Dijon, odrobinę oliwy z oliwek oraz 1/2 pęczka kolendry.



Krok 2

Całośc blendujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy 2-3 łyżeczki oliwy z oliwek, ponownie blendujemy. Przelewamy do miseczki i dekorujemy listkami świeżej kolendry.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.