Spaghetti Bolognese à la Wika

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • makaron spaghetti kukurydziane - 1/2 opakowania,
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 0,5 kg,
  • cebula cukrowa - 1 szt.,
  • czosnek - 2 ząbki,
  • śmietanka UHT Łaciata 36% - 1/2 opakowania,
  • sól - 1 łyżeczka,
  • pieprz - 1 łyżeczka,
  • cynamon - 1 łyżeczka,
  • przyprawa do kuchni włoskiej - 2 łyżki,
  • cukier - 1 łyżeczka,
  • Parmezan - wg. uznania do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mieszamy z przyprawami. Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Dokładamy mięso. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy pomidory z puszki oraz śmietankę UHT. Gdy wszystko się podgrzeje, dodajemy na końcu cukier.



Krok 2

Gotujemy makaron i mieszamy z sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.