Spaghetti carbonara

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 10 dag sera żółtego
  • 200 ml śmietany Łaciata 18%
  • 4 żółtka
  • Sól ziołowa
  • Pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1

Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi żółtkami oraz startym serem. Wlać na patelnię do boczku, doprawić do smaku.



Krok 2

Składniki razem wymieszać i dusić na małym ogniu razem, aż powstanie gęsty sos.



Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać razem i podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.