Makaron i owoce morza to świetne połączenie. Jeśli dodamy do tego śmietankowo-serowy sos to wyjdzie poezja smaku!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek i pietruszkę dusimy na maśle 1 minutę. Po tym czasie dodajemy marchew oraz krewetki i dusimy całość około 5 minut.
Gotujemy makaron spaghetti.
W misce rozrabiamy 2 żółtka i 1 jajko, ser i śmietankę Łaciatą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do odcedzonego, gorącego makaronu dodajemy krewetki i całość zalewamy masą śmietankowo-jajeczną. Energicznie mieszamy, aby powstał kremowy sos.
Dodaj komentarz