Suflet marchewkowy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 marchewki

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.



Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Następnie do wrzątku wrzucamy marchewkę i gotujemy aż marchewka będzie miękka.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Ugotowaną marchewkę przecieramy przez sitko. Dodajemy sól, pieprz, masło, 2 żółtka oraz mąkę. 




Krok 4

Białka ubijamy na sztywno. Masę marchewkową dokładnie mieszamy i powoli dodajemy białka. Mieszamy ostrożnie. Kokilki smarujemy masłem. 




Krok 5

Masę przekładamy do kokilek i pieczemy przez około 13 minut. 




Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.