Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 rzodkiew biała
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka śmietanki Łaciata 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Ogórki również zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę oraz majonez, wymieszać.



Krok 3

Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą.



Krok 4

Podawać jako dodatek do obiadu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.