Suszone morele w boczku

Bardzo smaczna przystawka, która sprawdzi się idealnie w formie imprezowych koreczków. Rewelacyjnie smakuje, ciekawie się prezentuje i ekspresowo się robi. Idealna na niezapowiedzianych gości.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20 suszonych moreli
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • 20 cienkich plastrów boczku
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • 1 szklanka wody

Przygotowanie

Krok 1

Do 1 szklanki wody dodajemy sok z cytryny i cukier. Mieszamy i moczymy w otrzymanym soku morele, aby lekko zmiękły.



Krok 2

Każdą morelę zawijamy w plasterek boczku, spinamy wykałaczką i podsmażamy na gorącym oleju, aż boczek się zarumieni.



Krok 3

Danie podajemy ciepłe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.