W jednym naczyniu wymieszaj składniki mokre: rozgniecione widelcem banany, olej, roztrzepane jajka i mleko.
W drugim naczyniu wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier trzcinowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj.
Dodaj przestudzoną kaszkę jaglaną.
Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut- do suchego patyczka.
Babeczki ostudź na kratce.
Dekoracja: 1️⃣ Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (u nas czekolada gorzka) i polej babeczki. 2️⃣ Buźkę zrób z biszkopcików, oczka i nosek z czekoladowych drażetków, a uszka z precelków. 3️⃣ Za pomocą wykałaczki namaluj usta i kropeczki w oczkach. Smacznego !
Dodaj komentarz