Dodając figi do sałatki zadbasz o swoje zdrowie oraz urozmaicisz smak potrawy. Przepis jest prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Na początku przygotuj sałatę. Umyj ją i osusz z nadmiaru wody. Wyłóż sałatę na półmisek.
Figi dokładnie umyj, w przypadku świeżych owoców pokrój je w ćwiartki, w przypadku suszonych wystarczy na pół. Ułóż je równomiernie na wcześniej przygotowanej sałacie. Borówki amerykańskie dokładnie umyj i również dodaj do sałaty.
Czarne oliwki odcedź z zalewy. Oliwki przekrój na pół i dodaj do półmiska.
Ser pokrusz w dłoniach i posyp przygotowaną sałatkę. Granat przekrój na pół i wydobądź z połówek jego owoce. Następnie dodaj je do sałatki. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj ocet balsamiczny.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Maciej Gurgul
Opublikowany: 2018-01-15 21:02:00
Wspaniały! Lepszej potrawy nie próbowałem nigdy!
OdpowiedzMaciej Gurgul
Opublikowany: 2018-01-15 21:04:00
Może być
Odpowiedz