syrop imbirowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 150 g świeżego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

Imbir pozbawiamy skórki, bardzo drobno siekamy i przekładamy do garnka. Dodajemy wodę i cukier. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.



Krok 2

Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez godzinę. Zdejmujemy garnek z ognia. Syrop przecedzamy przez drobne sitko, przelewamy do wyparzonych butelek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.