Sznycle z indyka w marynacie jogurtowej

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Marynata

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 ostra papryczka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej,
  • 1 łyżeczka soli cebulowej,
  • odrobina curry

Drób

  • 60 dag filetu z indyka

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka kroimy na sznycle. Obraną cebulę i czosnek miażdżymy w rozdrabniaczu, z papryczki usuwamy nasionka, dodajemy co cebuli , chwilę rozdrabniamy. Jogurt mieszamy z mąką, dodajemy starte warzywa i marynatę doprawiamy odrobiną curry, solą czosnkową i cebulową. Wkładamy do marynaty sznycle, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu, albo też smażymy na normalnej patelni teflonowej bez tłuszczu.



Wskazówki

Tak przygotowane sznycle możemy podawać z makaronem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.