Szparagi pod pierzynką

Pyszna i zdrowa przekąska w ciągu dnia gwarantowana!

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g tartego sera mozzarella Mlekpol
  • 1 pęczek szparagów
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Przygotowanie

Krok 1

Odkrój twarde końcówki szparagów.



Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Ułóż szparagi na blaszce, dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp wszystko mozzarellą.



Krok 3

Piecz w piekarniku w temperaturze 150°C, aż szparagi będą miękkie. Podawaj na talerzu, posypane bazylią. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.