Szybka zupa minestrone

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 selery naciowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 400 g mieszanki warzyw
  • 2 łyżki puree pomidorowego
  • 1 puszka fasoli cannellini
  • 50 g drobnego makaronu
  • świeża bazylia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj drobno. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Seler naciowy posiekaj. Czosnek przełóż przez praskę. Fasolę odsącz na sitku.



Krok 2

Rozgrzej oliwę w dużym garnku, dodaj cebulę, marchewki, seler i czosnek. Smaż przez kilka minut.



Krok 3

Dodaj bulion, pomidory, mieszankę warzyw, puree pomidorowe i fasolę. Doprowadź do wrzenia.



Krok 4

Dodaj makaron i gotuj przez 10 minut, aż będzie miękki.



Krok 5

Danie podawaj posypane bazylią. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.