Szybki kurczak ze szparagami

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 400 ml bulionu drobiowego
  • 280 g szparagów
  • 4 plastry sera mozzarella Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka umyj i osusz. Szparagi umyj, odkrój twarde końce i osusz. Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni.



Krok 2

Przygotuj stację do panierowania. Jajka roztrzep dokładnie widelcem w jednej misce, a w drugiej naszykuj bułkę tartą. Zanurzaj kurczaki w jajkach, a następnie w bułce, a potem usmaż je na złoty kolor.



Krok 3

Kiedy kurczak się zarumieni, dodaj bulion i ułóż szparagi na kurczaku. Połóż plaster mozzarelli na każdym kawałku kurczaka.



Krok 4

Przykryj patelnię i smaż na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Kurczak ma się ugotować.



Krok 5

Danie podawaj saute lub z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.