Szybki penne curry

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pierś z kurczaka,
  • 2 cebule,
  • 1/2 torebki curry,
  • sól,
  • pieprz,
  • starty parmezan lub ser żółty Mlekpol,
  • 300 g pieczarek,
  • 300 ml śmietany 18% łaciata,
  • makaron penne,
  • oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno posiekaj, pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulkę. Kurczaka dopraw solą, pieprzem i curry. Dorzuć do podsmażonej cebuli, smaż razem. Teraz do dania dołącz pokrojone pieczarki.



Krok 2

Wszystko razem duś, aż kurczak i pieczarki będą miękkie. Teraz, nie zdejmując patelni z ognia, zalej całość śmietaną. Wymieszaj i duś, aż śmietana zacznie bulgotać, a sos zgęstnieje. Ugotowany makaron zmieszaj z sosem, gotowe danie posyp parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.