Tacos z tuńczykiem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ok. 135 g muszli do taco
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • 250 g pomidorów
  • 4 listki bazylii
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 300 g śmietany Łaciata 18%
  • 1 szczypta mielonej ostrej papryki
  • 1 sałata rzymska
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsącz i grubo rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory oczyść i pokrój w kostkę. Listki bazylii oberwij i rozerw na kawałki. Awokado obierz, pestkę wyjmij, a miąższ pokrój na kawałki. Wszystko wymieszaj z oliwą i dopraw solą oraz pieprzem.



Krok 2

Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z kwaśną śmietaną. Dopraw papryką i solą. Sałatę rzymską oczyść i pokrój w bardzo cienkie paski.



Krok 3

Muszle taco piecz w rozgrzanym piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Najpierw dodaj do podgrzanych tacos kilka pasków sałaty i porcję sałatki z tuńczyka oraz pomidorów. Na każdej zrób kleks z kwaśnej śmietany i podawaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.