Tajski kurczak w sezamie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 8 sztuk udek z kurczaka
  • - 8 łyżek sezamu
  • - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • - 1 łyżeczka nasion kolendry
  • - 4 łyżeczki płynnego miodu
  • - 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • - 2 łyżeczki sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

W dużej misce przygotować marynatę. Miód połączyć z sosem sojowym słodką papryką, kolendrą i kminem. Udka kurczaka dokładnie pokryć marynatą i odstawić.



Krok 2

Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na suchej patelni podprażyć sezam i przesypać do miseczki. Udka obtaczać w sezamie i układać na blasze. Wstawić do zapieczenia na około 40 minut. Podajemy z ryżem jaśminowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.