Talarki z cukinii

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 cukinia około 500 g
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • 4 łyżki zmielonych migdałów bez skórek lub bułki tartej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Cukinię pokroić na plasterki o grubości około 3-5 mm. W misce wymieszać tarty ser, bułkę tartą lub mielone migdały oraz suszone oregano.



Krok 2

Cukinię oprószyć solą morską, wysmarować oliwą, obtoczyć w posypce, ułożyć w formie żaroodpornej lub na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika.



Krok 3

Piec przez około 15 - 20 minut na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub/i ketchupem, świeżym tymiankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.