Tarta z gruszką

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • 2 średnie gruszki
  • 100 g sera Jantar
  • kilka orzechów włoskich
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Gruszki obierz i pokrój na średniej grubości plastry.



Krok 2

Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie podziel na równe prostokąty i ułóż je na papierze. W garnuszku roztop 1 łyżkę masła, a następnie posmaruj nim każdy kawałek ciasta.



Krok 3

Ser jantar pokrusz na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj.



Krok 4

Na każdym prostokącie ciasta ułóż porcję sera, gruszki i orzechów.



Krok 5

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C, przez ok. 15 minut. Ciasto ma się zarumienić. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.