Przygotuj kruche ciasto. W misie robota planetarnego połącz ze sobą: mąkę, połowę masła, 2 żółtka oraz sól. Ciasto zagnieć, a następnie rozwałkuj i ułóż w foremce. Rozłożone ciasto nakłuj widelcem, a następnie podpiecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 8-9 minut.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i obsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Dodaj suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i całość wymieszaj.
W rondelku rozpuść Masło extra Łaciate, dodaj 3 łyżki mąki tworząc zasmażkę. Następnie dolej Mleko Łaciate 3,2% i mieszaj do powstania sosu.
Podpieczone ciasto wyciągnij z piekarnika. Obierz rybę ze skóry i ości, następnie pokrój na mniejsze kawałki, dodaj pokrojoną do sosu. Oliwki pokrój na połówki i dodaj do sosu, razem z 2 jajkami i usmażoną wcześniej cebulą z suszonymi pomidorami. Całość dokładnie mieszaj a następnie przelej farsz do foremki z podpieczonym ciastem.
Tartę piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Dodaj komentarz