Tatar wołowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • tatar wołowy – 200 g
  • szalotka – 1 szt.
  • grzyby w occie – 0,5 szklanki
  • ogórek kiszony – 1 szt.
  • kapary – 1 łyżka
  • sos worcestershire – 1-2 łyżeczki
  • oliwa – 1 łyżka
  • żółtka – 4 szt.
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Siekamy w drobną kostkę: szalotkę, grzyby, ogórka i kapary.



Krok 2

W misce mieszamy mięso z solą, pieprzem, sosem i oliwą. Formujemy porcje, układamy na schłodzonych talerzach, na każdym kładziemy żółtko. W osobnych miseczkach podajemy posiekane dodatki według uznania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.