Tatar z dymką

Tatar to bardzo efektowna i smaczna przystawka - klasyk, uwielbiany przez największych koneserów sztuki kulinarnej. Danie idealne na każdą okazję - zwłaszcza dla prawdziwych mięsożerców.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 300 g mięsa wołowego na tatar
  • - 2 żółtka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 dymka
  • - 2 łyżki wody
  • - 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy cebulę i siekamy bardzo drobno. Mięso na tatar dokładnie siekamy i umieszczamy w półmisku.



Krok 2

Wbijamy 2 żółtka, następnie dodajemy pokrojoną dymkę razem z 2 łyżkami oleju i 2 łyżkami wody.



Krok 3

Następnie wyrabiamy mięsną masę. Uzyskana masa mięsna powinna być jednolita. Podajemy przyozdobione cebulką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.