Tort Czekoladowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkopt

  • 6 jajek,
  • 1 szklanka cukru ,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej ,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej ,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • Sól

Masa

  • 3 kostki masła Łaciate,
  • 3 jajka ,
  • 0,5 szklanki cukru ,
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 3 łyżki kakao ,
  • Spirytus ,
  • Woda z cukrem

Przygotowanie

Biszkopt

Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i pomału dodajemy cukier, następnie żółtka i mąki z proszkiem do pieczenia. Piec 40-45 minut 160-170 stopni.



Krok 2Masa

Ugotować budyń według przepisu,jajka ubić na parze 10-15 minut potem zdjąć ubijać do ostudzenia.Masło miękkie utrzeć, dodawac masę zimną jajeczną i budyń, kakao.



Krok 3 Dekoracja

Biszkopt przekroić na 3-4 krążki,kazdy skropić spirytusem i każdy obłożyć masą. Tort udekorować według uznania.



Wskazówki

Biszkopt po upieczeniu mozemy upuścić 20 cm nad zimą

Polecam na kazde urodziny, Swieta, spotkanie. Smacznego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.