Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Ciasto Całe jajka i oba cukry wsyp do miksera i ubijaj na puszysta, jasną masę ( u mnie ok. 15minut). Następnie dodaj olej i przesiana mąkę. Wymieszaj delikatnie biszkopt szpatułką. Przełóż do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 minut (w zależności od piekarnika czas może ulec zmianie). Piec do suchego patyczka. Wystudzone ciasto przetnij na 3 blaty. Żelki malinowe Rozpuszczone galaretki połącz z malinami. Przełóż do dwóch form o średnicy 18cm. Schłódź w lodówce. Krem malina-biała czekolada Śmietankę zagotuj. Odstaw z palnika i dodaj posiekana białą czekoladę. Rózgą kuchenną dokładnie połącz składniki. Masę wstaw do lodówki na cały dzień (mocno schłódź). Maliny zagotuj i odstaw do lodówki. Schłodzoną śmietankę ubij do sztywności, dodaj maliny i rozpuszczoną żelatynę. Dekoracja Śmietankę ubij i przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka. Złożenie tortu Na brzegi każdego ciasta szprycuję śmietankę w okrąg. ciasto - krem malina-biała czekolada - żelka malinowa - krem malina-biała czekolada ciasto - krem malina-biała czekolada - żelka malinowa - krem malina-biała czekolada ciasto - krem malina-biała czekolada - dekoracją maliny + śmietanka
Dodaj komentarz