Torta de Santiago

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 duże jajka
  • 150 g cukru
  • starta skórka z 1 cytryny
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 150 g mielonych migdałów (mąki migdałowej)
  • mąka do posypania tortownicy
  • cukier puder

Przygotowanie

Przygotowanie:

Posmarować masłem i posypać mąką tortownicę (ok. 23 cm średnicy). Ubijać jajka z cukrem, skórką z cytryny i cynamonem aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać mąkę migdałową i mieszać szpatułką lub zmiksować na najniższych obrotach miksera aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do około 150 °C na około 35-40 minut, wyjąć i poczekać aż ostygnie, a następnie posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.