Tortilla

Autor:

aniawarchol

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 placki do tortilli
  • 2 pomidory
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pierś z kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do gyrosa
  • Sos czosnkowy gotowy lub majonez jogurt naturalny i czosnek
  • Olej
  • Sos koperkowo - ziołowy

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i przyprawą do gyrosa i smażymy na rozgrzanym oleju.



Krok 2

Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę i pomidora kroimy w kostkę, a ogórka w talarki, kukurydzę odsączamy z zalewy.



Krok 3

Warzywa łączymy ze sobą i dodajemy sos koperkowo-ziołowy, mieszamy.



Krok 4

Placki tortilli smarujemy sosem czosnkowym gotowym lub przyrządzamy swój sos mieszając 2 łyżki majonezu z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 3 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę.



Krok 5

Gotowym sosem smarujemy placki, następnie nakładamy farsz i zwijamy w rulonik. Zawijamy folia aluminiową wkładamy do piekarnika lub mikrofalówki na 5-10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.