Tortilla z wieprzowiną i warzywami

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4-6 tortille
  • - ok 200 g polędwiczki wieprzowej
  • - pół cebuli
  • - 1 cukinia
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 awokado
  • - oliwa z oliwek
  • - pieprz
  • - sól
  • - 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Następnie doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 2

Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Cukinię myjemy i kroimy w pół talarki. Awokado obieramy i kroimy w plasterki. Następnie plasterki awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy polędwiczkę. Następnie dodajemy paprykę, smażymy około 3 minuty, dodajemy cukinię. Całość smażymy, aż warzywa zmiękną.



Krok 4

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Do wieprzowiny i warzyw dodajemy awokado oraz cebulę. Całość mieszamy. Następnie układamy na każdą tortille porcję wieprzowiny z warzywami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.