Tortille z tuńczykiem

Autor:

Monika Och

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2-3 tortille
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach ( w sosie własnym)
  • 3-4 duże ogórki kiszone lub konserwowe
  • 4 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Dodatkowo:

  • Szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Odsączamy tuńczyka z zalewy. Kroimy ogórki w drobną kostkę i dodajemy do tuńczyka. Dokładamy majonez, a całość doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy.



Krok 2

Farszem smarujemy tortille i zwijamy ciasno w rulon, po czym dzielimy na mniejsze porcje. Układamy na półmisku i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.