Tosty z chałki

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 chałka
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 100 g bułki tartej
  • 70 g masła Łaciate
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • 60 ml miodu
  • 100 g malin
  • 100 g borówek
  • 50 g wyłuskanych orzeszków pistacjowych

Przygotowanie

Krok 1

Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 2 cm.



Krok 2

Jajka rozbij widelcem w misce i połącz je z cynamonem. Kromki chałki obtaczaj w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej.



Krok 3

Na patelni rozgrzej masło wraz z olejem. Tosty smaż z obu stron na złotobrązowy kolor.



Krok 4

Na osobnej patelni rozgrzej miód, a gdy zacznie się pienić dodaj maliny i borówki. Lekko je podgrzej.



Krok 5

Orzeszki pistacjowe rozgnieć płaską stroną noża lub zawiń w ściereczkę i pokrusz je za pomocą tłuczka do mięsa. Na kromkach chałki ułóż podgrzane owoce, a na koniec posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.