Trufle z ciecierzycy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ciecierzyca z puszki – 200 g
  • olej kokosowy – 60 g
  • kakao – 2 łyżki
  • syrop z agawy – 5 łyżek
  • suszone żurawiny – 2 łyżki
  • rodzynki – 2 łyżki
  • suszone śliwki – 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę blendujemy razem z olejem kokosowym, kakao i syropem z agawy. Dodajemy posiekane suszone owoce i dokładnie mieszamy łopatką, aby powstała masa, którą schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.



Krok 2

Z masy formujemy kulki o średnicy 1,5-2 cm. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Obtaczamy w niej trufle i dekorujemy pieprzem cayenne lub obtaczamy w kakao.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.