Trufle z ciecierzycy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 60 g oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 5 łyżek syropu z agawy
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki rodzinek
  • 2 łyżki suszonych śliwek
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę odsącz, a następnie zblenduj razem z olejem kokosowym, kakao i syropem z agawy. Dodaj posiekane suszone owoce i dokładnie wymieszaj łopatką. Powstałą masę włóż do lodówki na 1 godzinę.



Krok 2

Z masy formuj kulki o średnicy 1,5-2 cm. Czekoladę z dodatkiem masła roztop w kąpieli wodnej. Obtocz w niej kulki. Na koniec udekoruj trufle pieprzem cayenne lub obtocz w kakao. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.