Twarożek ze szczypiorkiem i dymką

Twarożek ze szczypiorkiem to pożywne śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Idealny dodatek do pieczywa.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g twarogu Mazurski Smak bez laktozy półtłusty
  • 2 dymki
  • 4 łyżki mleka Łaciate UHT bez laktozy 3,2%
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • szczypiorek
  • ulubione pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Do twarogu dodaj mleko.



Krok 2

Szczypiorek przepłucz i pokrój drobno. Dodaj go do twarożku. Dymkę pokrój drobno i również dodaj do twarożku.



Krok 3

Wszystko wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.