ucierane bananowo kajmakowe ciasto z wisniami

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 175 g masła,
  • 175 g mąki,
  • 3 łyzki drobnego cukru,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 dojrzałe banany,
  • 1\2 puszki kajmaku,
  • aromat waniliowy lub esencja waniliowa,
  • 2 szklanki wisni bez pestek,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

1. Wiśnie opłukac , wyjac pestki. Banany rozgniesc widelcem na pakę. 2. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodawac do tego pojedynczo jajka. Dodać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat. Na koniec dodac maśę kajmakowa i rozgniecione na papkę widelcem banany. Delikatnie wymieszać i przełóżyć do okragłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzchu poukładac wisienki lekko je wtapiajac w ciasto . Piec około 35 minut - do suchego patyczka. Przed podaniem oprószyc cukrem pudrem, smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.