Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy sól, paprykę i curry, po czym dokładnie nacieramy nimi kurczaka. Odstawiamy na 10 minut.



Krok 2

Kurczaka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na każdym udku kładziemy 1 plasterek pomarańczy i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.



Krok 3

Dekorujemy natką z pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.