Nektarynkę myjemy i kroimy w kostkę a następnie przekładamy do kielicha blendera i blendujemy aż masa będzie gładka. Masło i cukier wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Do utartej masy dodajemy zblendowaną nektarynkę, miksujemy do połączenia się masy i dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Na wafelek nakładamy masę jasną (1 czubatą łyżeczkę), rozsmarowujemy, przykładamy drugi wafelek lekko dociskając, na to ciemna warstwa i wafelek i jasna warstwa i wafelek, dociskamy. Następny wafelek smarujemy ciemną warstwą masy, wafelek, jasna warstwa i wafelek, ciemna warstwa i wafelek i dociskamy. Tak samo smarujemy resztę wafli. Wafle układamy na tacce, dociskamy czymś ciężkim i wstawiamy do lodówki. Gotowe wafle kroimy na trójkąty.
Dodaj komentarz