Wampirze ciacho

Wampirze ciacho do schrupania. Idealne na jesienne imprezy! Prosty deser, który przygotujesz w kilka minut.

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciastek czekoladowych
  • 200 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 100 g świeżej żurawiny
  • 20 ml sosu truskawkowego

Przygotowanie

Krok 1 

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno mikserem.



Krok 2

Ciastka wyjmij z opakowania. Na każde ciasto nałóż porcję bitej śmietany. Wierzch przykryj drugim ciastkiem tworząc otwartą "paszczę" wampira.



Krok 3

Umytą żurawinę ułóż na wampirzych ciastkach jako oczy. Możesz użyć bitej śmietany, aby ją dobrze przykleić.



Krok 4

Gotowe potworki wyłóż na talerz. Polej je sosem truskawkowym dla imitacji krwi. Smacznego!



Wskazówki

Pamiętaj, aby przed ubiciem schłodzić śmietankę w zamrażalniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.