Brzoskwinie dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić w pół i wydrążyć pestkę. Rozgrzać patelnie grillową i podsmażyć brzoskwinie przez około 4 minuty. Szpinak i rucole umyć i osuszyć. Przełożyć do miski, dodać olej, pieprz i sól i wymieszać.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Brzoskwinie dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić w pół i wydrążyć pestkę. Rozgrzać patelnie grillową i podsmażyć brzoskwinie przez około 4 minuty. Szpinak i rucole umyć i osuszyć. Przełożyć do miski, dodać olej, pieprz i sól i wymieszać.
Na sałatkę wyłożyć brzoskwinie, ricottę i orzechy. Skropić odrobiną oleju i dodać świeżo mielony pieprz. Serwować jako dodatek lub osobne danie wraz z pieczywem.
Dodaj komentarz