Wegeburgery

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • korzeń imbiru – 10 g
  • śmietana crème fraîche – 250 g
  • musztarda – 25 g
  • sól
  • pieprz cayenne
  • pomidory – 3 szt.
  • papryka żółta – 1 szt.
  • cebula dymka – 3 szt.
  • tofu wędzone – 500 g
  • oliwa z oliwek – 2-3 łyżki
  • sos sojowy – 2-3 łyżki
  • ciabatta (lub bagietka) – 6 szt.

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy i drobno siekamy imbir. Mieszamy ze śmietaną crème fraîche i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Pomidory, paprykę i dymki oczyszczamy. Pomidory kroimy w plasterki, paprykę w paski, a dymki w krążki.



Krok 2

Tofu kroimy w plastry o grubości 1 cm i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 1 minutę z każdej strony. Na koniec skrapiamy sosem sojowym.



Krok 3

Rozcinamy bułki, dolne połówki smarujemy kremem musztardowym, a następnie układamy warzywa i tofu. Przykrywamy górną częścią bułki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.