Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 5
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta, krótko je miksujemy do połączenia sie składników i otrzymania jednolitej masy.
Do każdej papilotki na muffinki nakładamy ok. 1,5 łyżki ciasta. Na to 1 łyżeczkę wiśni w żelu i kolejne 1,5 łyżki ciasta.
Piec w temp 200⁰C około 20 min. Wystudzić
Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder do smaku i za pomocą szprycy nałożyć śmietanę na muffiny.
Muffinki posypać waflową posypką (połowa muffinek niebieska, połowa czerwona) udekorować oczami i dołożyć nos oraz markizę. Radość dzieci gwarantowana.
Śmietanka musi być dobrze schłodzona.
Dodaj komentarz