Wielkanocna pascha

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 żółtka
  • 3-4 łyżki cukru
  • bakalie (rodzynki, kandyzowane pomarańcze, mieszanka keksowa)
  • orzechy

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka wraz z cukrem utrzyj, aż staną się białe. Dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).





Krok 2

Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np. słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Jeśli wolisz, możesz wyłożyć samą masę serową, a bakaliami udekorować paschę później. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.