Wiosenna kolorowa sałatka z papryką i pomidorami

Papryka i pomidory idealnie się ze sobą komponują. Są doskonałym źródłem witamin, szczególnie potrzebnych wiosną, kiedy zaczyna się pora przeziębień. Pomidory i papryka nadadzą sałatce słodkiego smaku.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 pomidory
  • - 2 czerwone papryki podłużne
  • - 1 duży świeży ogórek
  • - 1 główka rzymskiej sałaty

Przygotowanie

Krok 1

Z główki sałaty odrywamy liście i dokładnie płuczemy. Liście rozkładamy na papierowym ręczniku i wycieramy nadmiar wody delikatnie przykładając ręcznik do sałaty.



Krok 2

Pomidory myjemy pod letnią, bieżącą wodą i odkładamy. Pozostałe warzywa czyli ogórka i paprykę także myjemy, po czym odkładamy do wyschnięcia.



Krok 3

Na półmisku rozkładamy suche liście sałaty, na której układamy pokrojone w cząstki pomidory. Ogórka kroimy w plasterki i układamy na sałacie.



Krok 4

Papryki kroimy w poprzek i wydrążamy środek za pomocą noża. Układamy krążki papryki na sałacie. Podajemy.



Wskazówki

Pomidory zwykłe możemy zastąpić innymi np. malinowymi.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.