Wołowina w sosie śmietanowym na grzance

Danie: Kolacja

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szklanki masła Łaciate
  • 340 g suszonej wołowiny
  • 16 kromek chleba tostowego

Sos:

  • 5 szklanek mleka UHT Łaciate 3,2%
  • ¾ szklanki mąki uniwersalnej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj sos. W misce wymieszaj mleko, mąkę, sól i pieprz, aż masa będzie gładka.



Krok 2

W dużym garnku roztop masło na średnim ogniu. Stopniowo dodawaj sos, mieszając, aż zgęstnieje. Dodaj suszoną wołowinę i gotuj, mieszając, przez około 5 minut, aż całość będzie dobrze podgrzana.



Krok 3

Przygotowanym sosem polej kromki chleba i podawaj na ciepło. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.