Zapiekanka Rubena

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek chleba żytniego
  • 1 puszka kiszonej kapusty
  • 450 g plasterkowanej wołowiny peklowanej
  • ¾ szklanki rosyjskiego sosu sałatkowego
  • spray do gotowania
  • 2 szklanki tartego sera Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i dokładnie wypłucz pod zimną wodą na sicie. Wołowinę pokrój w cieńsze paski.



Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Natłuść formę do pieczenia o wymiarach ok. 23 x 33 cm sprayem do gotowania.



Krok 3

Rozłóż kostki chleba na dnie formy, dodaj kiszoną kapustę i paski wołowiny. Polej wszystko dokładnie sosem.



Krok 4

Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej przez 20 minut. Wyjmij z piekarnika i posyp obficie serem Jantar. Piecz kolejne 10 min. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.