Zawijane sznycle indycze

Pyszne, chrupiące sznycle z indyka z żółtym serem i jajkiem na twardo. Aromatu całości dodaje pyszna natka pietruszki. Tego trzeba spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 sznycle z piersi indyka
  • 4 jajka ugotowane
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 plastry sera
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oleju do smażenia

Panierka:

  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Sznycle myjemy i lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Siekamy drobno natkę pietruszki.



Krok 2

Na każdym kawałku mięsa układamy ser, jajko i natkę pietruszki. Zawijamy i spinamy wykałaczkami.



Krok 3

Panierujemy kolejno w mące, jajku i w bułce tartej z papryką. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony, aż do zarumienienia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.