Żeberka wieprzowe w trochę innej, ciekawej odsłonie - na słodko, z brzoskwiniowym sosem i ryżem. Z pewnością danie miło zaskoczy domowników. Idealny pomysł na urozmaicenie menu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze fragmenty. Przyprawiamy je solą i oprószamy mąką, a następnie lekko obsmażamy na oleju.
Żeberka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy brzoskwinie z puszki (razem z sokiem), a także miód.
Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia wkładamy ryż do gotującej się wody.
Żeberka podajemy z ryżem i pieczonymi brzoskwiniami.
Dodaj komentarz