Zielona fasolka z sezamem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 230 g świeżej zielonej fasolki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki pasty miso
  • ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżka nasion sezamu

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę umyj, osusz i odkrój końce. Czosnek posiekaj drobno. Imbir zetrzyj na tarce. Nasiona sezamu upraż na suchej patelni.



Krok 2

Umieść fasolkę w parowarze i gotuj na parze przez 5 minut.



Krok 3

W małej misce wymieszaj sos sojowy, pastę miso, płatki czerwonej papryki, czosnek i imbir.



Krok 4

Polej fasolkę powstałą mieszanką i posyp nasionami sezamu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.