Ziemniaczki pieczone z musztarda

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1/3 szklanki musztardy Dijon
  • 2 lyzki oliwki
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • po okolo 1/2 łyżeczki oregano, bazylii, majeranku lub do smaku
  • sol i pieprz
  • 6 średnich ziemniakow (okolo 1 kg),
  • 3-4 zabki czosnku pokrojone na cieniutkie plasterki

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie skladniki, oprocz ziemniakow, w sporej misce, dodaj ziemniaki, dobrze wymieszaj. Zostaw na 10 - 20 minut.



Krok 2

Wyłóż na lekko posmarowaną oliwka, dosc duza forme (moze byc szklana), takiej, aby ziemniaki byly w jednej warstwie i piecz w temperaturze 225ºC przez 35-40 minut, az ziemniaki beda miekkie. W polowie pieczenia posypac plasterkami czosnku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.