Chrupiące ziemniaki z grilla

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 średnich ziemniaków
  • 6 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • rozmaryn
  • kminek
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyj i podgotuj przez ok. 10 min. Osusz je, a następnie natnij tak, aby utworzyć w nich "wachlarzyk". Uważaj, aby nie przeciąć ich do końca, a najwyżej do 2/3 głębokości.



Krok 2

Czosnek pokrój na plasterki. Włóż plasterki pomiędzy cząstki ziemniaków, a następnie polej je oliwą z oliwek. Rozmaryn rozetrzyj w moździerzu. Ziemniaki dopraw rozmarynem, kminiem, słodką papryką, solą i pieprzem.



Krok 3

Ziemniak owiń w folię aluminiową. Grilluj na ruszcie ok. 30 min. Stopień wypieczenia sprawdzaj długą wykałaczką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.