Składniki:

  • - 600 g pieczarek
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 3 łyżki masła
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.



Krok 2

Dodajemy pieczarki, całość przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze 15 minut.



Krok 3

Pieczarki i cebulę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i wszystko razem dusimy ok. 15 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą. Wszystko blendujemy.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:45:00

Wyśmienita zupa.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.